9 Haziran 2016 Perşembe

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN

Şampiyonada zorlu D grubuna düşen A milli takımımız İspanya, Çek Cumhuriyet ve Hırvatistan ile Mücadele edecek.Nitekim İspanyollar turnuvanın en zor gurubuna düştüklerini ifade ettiler. Bu zorlu guruptan çıkmamız durumunda ben en azından yarı finali göreceğimizi düşünüyorum.Fatih Terim her ne kadar "Bu turnuvaya katılmak büyük başarı" dese de bu açıklama Türk halkını tatmin etmemektedir. Tabii ki bu tür turnuvalara katılmak başarıdır fakat 2002 Dünya kupasında 3. olan ve geçen günlerde FIFA nın ülke kulüpleri düzeyinde açıkladığı sıralamada 13. sıraya yükselen Millilerimizin hedefi bu olmamalı.

            Euro 2016' ya en iyi 3. olarak katılan millilerimizin ilk randevusu Hırvatistan la. Euro 2000 hariç şuana kadar tüm turnuvalara katılan Hırvatistan karşısında işimiz hiç te kolay olmayacak.Şu sıralarda da Avrupa tarafından saygı duyulacak konumdalar.Aynı şekilde Hırvatlarında işi de Millilerimiz karşısında kolay olmayacak.  Grup elemelerinde ardı ardına alınan puan kayıpları Türk futbol tutkunlarını derin üzüntülere boğmuştu. Takımın başına geçen Fatih Terim millilerimizi adeta küllerinden yarattı. Sanırım Fatih Terim' in bahsettiği "büyük başarı" ile bunu ifade ediyordu. Daha önce 4 turnuvada boy gösteren Hırvatlar, en büyük başarısını 1996 ve 2008 yıllarında çeyrek finale çıkarak elde etti.    
            Hırvatistan, 2008'de düzenlenen şampiyonanın çeyrek finalinde Türkiye ile karşılaşmıştı. 90 dk sı 0-0 berabere biten karşılamanın uzatmalarında da eşitlik bozulmamış ve penaltılara kalan maçı millilerimiz 4-2 skorla kazanarak çeyrek finale kalmıştı.

Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?



A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016'daki ilk maçına 12 Haziran Pazar günü Türkiye saatiyle 16.00'da Hırvatistan karşısında çıkacak. Türkiye - Hırvatistan maçı TRT 1 ve Lig TV'den de naklen yayınlanacak.

          Şimdi bir de Hırvatistan'ın durumuna bakalım: 12 Haziran 2016 Pazar günü saat 16:00'da Fransa' nın başkenti Pariste bulunan Parc des Princes stadında Millilerimiz ile karşılaşacak.Hücuma dayalı futbol oynayan Hırvatlar orta sahada ve forvette güçlü ayaklara sahip. Başta Ivan Rakitic, Luka Modric, Mario Mandzukic gibi dünya yıldızlarını barından Hırvatistan'ın Euro 2016 Kadrosu:


        Kaleciler: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk), Ivan Vargic (Rijeka)

      Savunma: Dario Srna (Shakhtar Donetsk), Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Danijel Pranjic (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dinamo Kiev), Dejan Lovren (Livepool), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Leskovic (Rijeka), Josip Pivaric (Dinamo Zagreb)

      Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Real Madrid), Ivan Perisic (İnter), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (İnter)

       Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Ivica Olic (HSV), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Leicester City), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Malaga).
















Hiç yorum yok: